ИСТОРИЯ НА КОМПАНИЯТА ERIE

Сградата на компанията Erie

Компанията ERIE Manufacturing Company е основана на 09 януари 1943 г, когато Henry Alfrey купува имуществото на малка компания на ул. East Erie Street No. 200 в Милоуки, Уискънсин, САЩ.

Въпреки, че първите произвеждани продукти са били аварийни кислородни системи за военни самолети, ERIE скоро започва да произвежда и е пионер и новатор в производството на устройства за контрол на потока на кислород, вентили за отопление, вентилация и климатизация и системи за обработка на вода.

Контролен вентил Erie

През 1949 г ERIE стартира като производител на контролни вентили за омекотителни системи и започва разработка на автоматични вентили. За ERIE това е началото на производството на вентили, осъществяващи автоматична регенерация в системи с йонен обмен.

ERIE е първият производител в света, който разработва и произвежда АВТОМАТИЧНИЯ контролен вентил за регенерация за водни омекотителни инсталации!

През 1969 г в съвместна компания с Clack Corporation, ERIE открива свой филиал в Белгия с цел да бъде обслужван Европейският пазар. През октомври 2000 г компанията - майка Invensys p.l.c. продава направлението на фирмата, свързано с пречистване на води на Aquion Partners L.P. ERIE е основана като независим стратегически партньор в групата Aquion Partners, L.P.

Сградата на Erie в Европа

Aquion Partners, L.P. продължава конструирането, производството и маркетинга на контролните вентили и програматори на ERIE под името ERIE Water Treatment Controls.

През 2005 г ERIE Water Treatment Controls започва производството на цялостни омекотителни системи за битови и обществени приложения. През 2005 г всичките дейности на Aquion Partners, L.P. се трансформираха в нов холдинг, наречен AWTP, LLC, a през 2011 - Аquion Inc.

Aquion Water Treatment Products (AWTP, LLC) има 4 стратегически бизнес направления, както всички от тях са фокусирани към обработката на вода и въздух. Централата на холдинга се намира в Елк Гроув Вилидж, Чикаго, САЩ.

Офисът на Erie в Европа

Европейския офис работи под търговското име ERIE Water Treatment Controls и е фокусиран към продажби, маркетинг и техническа подкрепа за продуктите, както и сглобява голямата част от изделията. Това е с цел осигуряване на съответствие с местните изисквания и разпоредби и да се гарантират максимална гъвкавост и оптимизиране на продуктите към изискванията на своите партньори.

Всички продукти в системите са произведени в САЩ. Използват се висококачествени смоли, произведени в Германия.

Други компании следват философията, че „колкото си по-голям, толкова по-добре". В ERIE Water Treatment Controls вярваме, че успехът в бизнеса се основава на принципа "Вашият бизнес е наш бизнес". Удобството на клиентите, гъвкавостта и лоялността са основни ценности и на всички нас, партньорите на ERIE WTC.

Продуктите отговарят на най-строгите санитарни стандарти и притежават всички необходими сертификати за качество!